Expert

Hej.

Jag gick till expert och sade att min Ipod hade "gått sönder". Gubben i kassan hade ingen större lust att hjälpa mig, trots att jag sa att jag hade prövat det mesta. Han gav mig numret till apples kundtjänst. Jag kommer inte att ringa. Jag jobbar själv på kundtjänst och vet faktiskt att apple kan nog inte göra så himla mycket med min Ipod om JAG själv har tappat den så att knappsatsen inte fungerar. På måndag så jag gå dit igen och förklara att det nog "var min lillebror som har tappat den". Låter ju konstigt om jag skulle säga att det var jag som hade haft sönder den. För övrigt har jag ingen lillebror, men jag tror att min fiktiva lillebror skulle heta Nils. Min mamma gillar det namnet.


Nils, din drummel!

heja!

Och där åkte Ipoden i backen och nu fungerar inte knapparna. Jag har förlorat viljan till att leva...

... blir till att leta upp garanti-beviset och bege sig til expert pronto!



Jag hann alltså ha Ipoden i 7 dagar prick innan den gick sönder. HA! Tur att jag köpte försäkring på den, garantin gäller nämligen inte om man själv har sönder den. Lär väl få en ny, eller så skickar dom den mest troligt på reperation i 2 till 56 månader.

Mmmmmarabou?

Hej. Idag tänkte jag dela in den här finurliga "Hej, titta på mig, jag skriver offentliga texter om mig själv som inte är särskilt jätteintressanta eller viktiga, men folk läser det ändå!"-grejen i olika sektioner, alla med en rubrik som börjar på bokstaven M. Fett coolt? You bet!



Μusik :

Jag har köpt mig en Ipod. En frykantig platt grej som är svart, och i den kan man trycka in hela 80gb musik och film. Alla tiders tycker ni. Det tycker jag också. Problemet är att jag bara hittils har använt ca 2 gb av den.  Känns som om att man kan fylla den med någorlunda kvalité de 30 första gigabyten, men efter det får man fylla på med skit, bara för att känna att man utnyttjar dess kapacitet till fullo. Den är ändå det bästa inköpet jag gjort på länge (ni ska bara veta vilka skitgrejor jag har köpt nu när jag har pengar :D).

Musik ja, är det inte fantastiskt? Jag gillar musik, mest jävligt bra musik, men ganska bra musik går också bra. Britpop är det jag gillar mest, då det från ena stunden kan vara rockigt och lite svängigt (Oasis) till att vara lite lugnt eller "mäktigt" (crescendo:na i vissa coldplay-låtar är määhäktiga). Och det är ju så musik ska vara, lite oförutsägbart och blandat. Ta till exempel låten The Masterplan av Oasis. I vissa passage av den låten så är det lugnt och finstämt, sen exploderar det och en herrens massa jävla instrument spelas samtidigt. Det är elgitarr, akustisk, trummor, fiol, trumpeter och fanimej säkert en och annan bongotrumma. Härligt!

Gas Panic, också en låt av Oasis, är bra. Jävligt bra. Länkzor!

Sen tycker jag att Kate Nash's låt Foundations är lite frän. Det är inte Brit Pop. Men hon är brittisk. Och det är pop. Svängigt iallafall. Foundations!




Mat :

Frågan är hur jag ska få i mig mat när min arbetsplats flyttar sig hundra mil till I5? Damnit, där finns ju varken Subway, Kebab City eller Hemköp, ställena som leverar föda till mig. Hur ska det nu gå? Måste jag ta med mig mat hemifrån?! Det är ju nästan uteslutet, med tanke på den föda som delvis serveras här (no offence benke). Hmm, äh, det är ju 1 månad kvar tills vi flyttar, och det är ju inte helt 100% säkert att jag får stanna kvar. Vi får ta det sen.

Pappa Benke klagade på mig häromdagen på att jag inte hade tömt Yoghurt-flaskan riktigt noga, och därvid förspillt flera milliliter yoghurt, och kom med kommentarer och argument tagna från luften: "vet du hur mycket vi betalar i månaden för mat!!". Fyra tusen gissade jag på. Jag hade fel, det var 5000. Men då slog jag till blixtsnabbt och kontrade med en avancerad och skitbra uträkning på hur mycket min dåliga tömning av yoghurtflaskan kostade detta hushål per år. Vi är 4st i det här huset som äter yoghurt och det går ungefär 2 flaskor per vecka. 2*4 = 8. Det innebär alltså att det är 4 stycken som turas om att tömma den där flaskan varje månad, vilket innebär att i snitt blir det jag som gör det 2 gånger. På ett år blir det 24 gånger. Sedan kan vi räkna med att det jag glömde att tömma kan ha kostat kring 0,50-1,00 svenska kronor. Det innebär att, jag, genom min dåliga yoghurttömning, kastar mellan 12-24 kr i sjön från det här hushållets kassa. Shoot me!

Sedan, för att inkassera en total teknisk knock out-vinst, skrev jag "yoghurtpengar" som överföringsmeddelande till min far när jag betalade hyra. Segerns sötma är finemang.



Mode :

Jag måste klippa mig. Ser ju ut som en grobian. Har sedan i somras funderat på att snagga mig, men risken att jag kommer se ut som världens största (..vandrande..) penis finns där, och det är ju inte särskilt eftertraktat (eller..?). Lär väl sluta med att jag kliver in hos frisörskan, säger "Bah, gör som du vill, bara du inte gör det för kort... eller för långt). Sedan klipper hon och jag är varken nöjd eller missnöjd. Känner mest att vakuum över att det kommer ta 1 vecka att vänja sig vid nya frillan och att det alltid ser ut som skit när man är klar.

Nu var jag klar.



Schabrak. Rabalder. Palaver. Sjargong. Makabert. Ruljang. Rekordeligt!

Ovan har vi några ord jag tycker om och finner att det finns styrka och mening bakom. Kraftord att ta till så att säga. Blir det bråk, så använder du orden Rabalder eller Palaver. Schabrak är det perfekta uttrycket om du vill påpeka att någon är sjukt dålig. "Ditt jävla Schabrak!". Sjargong används när man är en grupp människor som är jävligt interna, så att snacket är specielt för dem. "Härlig sjargong gubbah!"


Listan kommer att fyllas på med fler fantastiska kraftuttryck.


Igår var det sjukt tryck inne på O'Learys. Alla var där. Tur att man var där riktigt tidigt så man fick uppleva allt. Sedan så hamnade jag på en vimmel-bild, och till min fasa. Jag ser ju ut som ett riktigt Schabrak! Inte så konstigt att jag inte fick några brudar. Döm själva:

http://www.flukta.se/public/vimmel/2007-11-23/1195875450-3.jpg

Makabert.

Bäh



Jag tycker den här låten är bra. Men jag vet inte om jag ska skämmas för det eller inte. Känns som om det är låt som 15-åringa tjejer tycker om.

Äntligen!

Ta-me-fan!

"Äntligen!" hade Gert Fylking utbrustit. Lars Lagerbäck har äntligen tagit sig i kragen och tagit ut Kim Källström i startelvan istället för sidleds-danne (även känd som Daniel Andersson, ärkesopa i Malmö FF). Nu intresserar det inte någon av er, men ändå. Sverige vinner med 4-0. Heja!

Jag har ännu inte skrivit någon utförligare rapport om vistelsen i San Fran, men det kommer, förhoppningsvis.

Dylan och San Francisco



Fan så bra den här låten är.

Bjuppar på lite san fran-bilder okcså




Sen finns det lite drygt 200 bilder till. Men dom tar vi sen.