Den norska guden

Det finns många norgeanekdoteratt berätta; Hur många det behövs för att skruva i lampa. Hur konstiga ut de ser ut i sina lusekoftor. Och inte minst, hur hurtiga de låter när de pratar.

Men idag skrevs historia mina vänner. Idag skapades den moderna norgehistorian. Och den skapades och grundlades av John Arne Riise, Liverpools norske vänsterback, som både skjuter hårt och gillar att skicka sexmms till norska fotomodeller. Skåda:

image39

image40


I den 4:e(!!!) tilläggsminuten i den första Champions League semifinalen mellan Liverpool och Chelsea, nickar Riise, som en norsk gud från himmeln, in bollen i eget mål, från cirka 2 meters avstånd. Ett tillsynes ofarligt inlägg slutar med katastrof. Ett katastrofalt självmål som kan få dyra konsekvenser för både Liverpool och Riise. Liverpool kan missa Champions League-finalen (det är det största som finns inom klubbfotboll. Tänk er vad ett nobelpris är för en fysiker. Fast gånger hundra. Dela sedan med två och ta gånger 4. Det vill säga, jävligt viktigt) och ha en rent pinsam säsong, med en fjärdeplats i Premier League. Riise får nog ta och packa resväskan, ta på sig lusekoftan och åka hem till norge och fiska upp olja från havet. Riise har nog till 100% gjort sitt i liverpool.

Men jag är inte ledsen. Chelsea är ju mitt lag.


Yours sincerely,
Joacim Clarin.

Men....

... va i helve..??