stureplan.se:

*Carl-Robert von Shewen
*Emelie von der Kvast
*Antonius Berthagen
*James Johansson
*Caroline af Winklefelt
*Cecilia Planting-Gyllenbåga

Det är ju helt otroligt hur dessa människor har fått sina namn. Spektakulärt! Och vilken bild på Peter Swartling därtill:

image37
Snuskfabror!!

Så jävla besviken... besviken på börje!

Sjukt coolt, sjukt stort : Foppa är tillbaka

Detta fenomenala besked leder till att jag måste länka till Foppas bästa TV-framträdande...någonsin.

Nummer #59 i detta klipp. Titta och njut.

gustavotårtan

1986 blev Gustav och Tårtan skickade till Sovjet. De skulle undersöka arbetarnas säkerhetsförhållanden i ett kärnkraftverk:
image36

Av någon outgrundlig anledning hade Tårtan tappat allt hår någon minut innan fotot togs, tur som var hade han lyckats odla lite skägg som kompensation. Gustav hade insett att gult hår var jävligt mycket "tyskland" och färgade det istället mörkt, samtidigt passade han på att byta ut sina 60-tals brillor mot något mer modernt. Gustav tyckte att det luktade "bränt fläsk" vid fototillfället, och det syns på hans min.

ge mig...

image35
Cooköarna... varför inte?

secret agent men.

Igår hade jag tråkigt, så jag lekte lite i photoshop. Tittade i min bild-mapp och fann lite kort från vår SP-bal från förra året. Jag fastnade för en bild med Gustav och Tårtan, där dom kramar om varandra och ler lite småfinurligt.


image33

Ja, sådär ser orginalet ut. Högerklicka och välj visa bild för att se hela storleken. Som sagt, dom ser lite finurliga ut där, men bakgrunden är ju inte direkt världens bästa, så jag tänkte till och kom på en historia om hur Gustav och Tårtan blev hemliga agenter, anställda av FBI. Så här såg deras examensbild ut, 1978.

image34

Högerklicka > visa bild.


Mer spännande bilder från Gustav och Tårtans framfart under deras uppdrag kommer att följa.

Hahaha.... ha.

image32
What up niggah?!

Galna saker.

Det händer galna saker här i Östersund just nu. Häromveckan, när jag skulle käka lunch på husman, så satt megastjärnan (nåja.." Charlotte Kalla 5 meter ifrån mig och mumsade på fläskfile. Igår, efter att fotbollslaget avslutat sin tärning på pulzinn, dyker skidskyttelandslagets tränare Wolfgang Pichler upp och pumpar på med vikter som skulle få oss alla att häpna. Sedan sket han i att duscha efteråt. Manligt. Och idag, när jag skulle vandra till bussen efter jobbet, så hade dom lyst upp rådhuset i blå färg, samtidigt som dom projekterade någon slags film på huset. Musik till det var någon jämtländsk rock med samiska inslag.. eller vad man ska säga. Ganska coolt faktiskt. Dessutom såg jag en finfin norsk parkering. Det märks att skidskytte-vm är här snart.

image31

Wolfgang Pichler, Hottie!


Som grädde på moset/lök på laxen/pepparn på fläskfilen så frågade en alkis mig om "en liten slant till en öl". Varför inte tänkte jag, gav han tio spänn men påpekade att han borde köpa korv istället.




Häromdagen försökte jag komma på något roligt och underhållande att skriva här, och jag fastnade för en bild som jag såg för ett rätt bra tag sen. Bilden är kopplad till en artikel som handlar om hur 5 skolpojkar inte kunde kolla på cd-skivor under sin rast, eftersom affären var stängd. Denna händelse har alltså hamnat i en tidning. Offantligt roligt. Dock var jag inte först med idén. http://blogg.op.se/twajstobias/2008/02/03/det-blev-tamefan-ingen-cd-skiva/

Läs där istället och garva. Själva bilden är underbar, eftersom de stackars pöjkarn ser så pass bedrövade ut. Bildtexten är också fenomenal, och den berättar i princip hela artikeln i sig. "Det blev ingen cd". Godnatt..



I helgen fick jag laga mat själv, och då passade jag på att göra mat som man inte får vanligtvis. Fläskfilé med hasselbackspotatis. Och som den mästerkock jag är, så blev det perfekt. Ljuvligt, ren överklass ;). Idag på jobbet räknade jag ut hur mycket det skulle kosta att käka fläskfilé varje dag, varje vecka, varje månad. Låt oss säga att en fläskis räcker ungefär 2 dagar, då blir det 15 st per månad. Kg-priset på en fläskfile ligger väl på kanske 90:-. Dom fläskfiléer jag brukar köpa ligger oftast på 500gram, vilket innebär att uträkningen blir 15 * 45 = 675:-. Vad potatis kostar, har jag ingen aning om, men det kan absolut inte vara särskillt dyrt. Har man fantasi så kan man variera det litegrann, ena dagen hasselbacks, andra dagen potatisgratäng. Vore inte det något att köra på? Fläskfilé och potatis, varje dag, året runt!



Idag ringde jag upp min morfar, som fyllde 84 år i söndags. Vi hade en trevlig pratstund. Längesen man pratade med släkten däruppe. 84, and still going strong!



Förövrigt vill jag bara kräkas över 98% av sveriges bloggar. Alla dessa jävla modelboggar med "dagens outfit" eller alla dessa "sen gjorde jag det och gick till sanna, vi såg på en film och den var jättebra. sen åkte jag till putte som *fnizz* yatta yata yatta"-"bloggar". Kräääääääääks. Fan, att ha en blogg är ju som att ha en egen ledarsida i en tidning. Ett forum där man kan uttrycka viktiga åsikter eller göra sig lustig i ett kåseri.

Ni kan ju kika in topplistan på den här sidan, så antar jag att ni delar min uppfattning.